2014 ALES Puan Hesaplama Yöntemi 2014 ÖSYM / ALES
2014 ALES Puan Hesaplama Yöntemi 2014 ÖSYM / ALES Full izle, Tek Parça Dizi, Fragmanı izle, Maçı Canlı Yayın Tv izleALES 2014 İlkbahar Dönemi Sınavı tamamlandı. ALES'ten kaç puan alacaksınız hesaplamak için haberimizi okumanız yeterli. ALES nedir? ALES 2014 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES puan türleri. ALES'te kaç puan almak gerekiyor? ALES sınavı ile ilgili tüm merak ettikleriniz ve sormak istediklerinizin cevabı burada. ALES puan hesaplama sistemi ve puan hesaplama motoru bugun.com.tr'de.
ALES Soruları 2014 -ALES Soru ve Cevapları İndir! ALES Sonuçları TC Kimlik No ile Sorgulama! ALES Puan Hesaplama! ALES Sonuçları Açıklandı mı? ALES ilkbahar dönemi 2014 sonuçları ne zaman? ALES 2014 sonuçları ne zaman açıklanacak? Ales Sonbahar 2014 sonuçları ne zaman açıklanacak? Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlayacak? ALES soru ve cevapları yayınlandı mı?
ALES PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ
ALES yapıldı
Akademik Eleman ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Imtihanı (ALES) ilkbahar dönemi sona erdi. ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim personeli dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor. ALES'te sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2); sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2) yer aldı. Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te saat 09.30'da başladı ve adaylara 150 dakika (2,5 saat) cevaplama müddeti verildi. ALES sonuçları yorumlandığı tarihten itibaren üç sene müddetle geçerli olacak.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi sona erdi. ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.
ALES PUANINI KOLAYCA HESAPLAMA MOTORU
ALES puanını hesaplamak istediğiniz kişinin sınavda Sayısal-1, Sayısal-2 ve Sözel-1 ve Sözel-2 test bölümlerinde yamış olduğu doğru ve yanlış sayılarını girdikten sonra hesapla butonuna basınız. Dilerseniz hesaplamada kullanılacak olan katsayıları 2012 ve 2013 ilkbahar ya da 2012 sonbahar sınav sonuçlarının hesaplanmasında kullanılan katsayılar arasından seçebilirsiniz.
ALES İLE İLGİLİ TÜM AYRINTILAR
ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.
Yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları kullanılacağından programlara başvurmak isteyenlerin de sınava girmeleri gerekiyor.
Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumdakiler, lisans programını bitirenlerle denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilecek.
ALES'te sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2); sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2) yer alacak. Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te saat 09.30'da başlayacak ve adaylara 150 dakika (2,5 saat) cevaplama süresi verilecek.
ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.
Adaylar, sınava giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi ve giriş belgelerini sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
Giriş belgesini (fotoğraf görünür şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.
Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi'nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunluluğu bulunuyor.
Belgelerini eksiksiz yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.
ALES Sınavından Kaç Puan Alınması Gerekiyor?
Üniversiteler minimum 55 puan alınmasını isterler. Bazı üniversiteler ya da programlar en az 70-75 puan alınmasını isteyebiliyorlar. Hangi program için ne kadar ALES puanının alınması gerektiği ile ilgili genel bir şey söylenemez. Her üniversitenin, hatta her programın ALES puan talebi farklı olabilir.
ALES puanının % 50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebileceği gibi diploma notu, mülakat sınavı, bilim sınavı, yabancı dil yeterlilik derecesi gibi unsurları da değerlendirmeye katabilir.
Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde kaç puan alınması gerektiği ile ilgili ibare şu şekildedir:
“Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir.”
Etiket:
0 yorum